Halloween

3kommentarer

Alltså det här med Halloween. Det finns så många olika åsikter att jag blir helt snurrig. Så nu tänkte jag skriva något jag med.

Alla Helgona är ju en helg då vi tänker på dom som inte finns bland oss längre. Denna högtid har jag inte tagit så bokstavligt. Jag tänker på mina släktingar lite när som helst och så klart lite mer denna helg, jag saknar dom allihop. Ibland har jag gått till gravarna, för det mesta har jag det inte. Det är fint med alla ljusen på gravarna men även otroligt sorgligt. Det blir lite för sorgligt, jag saknar lite för mycket, så då är det ändå lättare att tänka och sakna hemifrån.

Halloween är ju en dag då man ska klä ut sig och skrämmas och gå till grannarna med leken "bus eller godis". Har för övrigt hört "swish eller godis", smart men inte helt schysst då alla kanske inte har pengar till varken swish eller godis. Hur som. Jag förstår mig inte riktigt på allt det här skrämmandet och blodiga och allt sånt, å det är ju förvisso det halloween förespråkar. Har för övrigt aldrig gillat att bli skrämd, inte kollat skräckfilmer, aldrig gillat elaka personer.

Men själva tanken att klä ut sig, till tex en prinsessa eller en pumpa eller varför inte en kanin. Å att dekorera lite höstigt med pumpor och höstlöv mm. Den delen av halloween gillar jag. Så den delen av Halloween firar vi hemma. En light variant. Lite skrämsel har vi, vi har satt upp ett spindelnät i trappen med några djur i.

Amanda är supertaggad för att gå till grannarna och visa sin fina Rapunzel klänning. Vi har kommit på ett bra bus också, vi ska göra små teckningar och lägga i busarnas brevlådor. Otroligt spännande. Mest är det väl såklart godiset som lockar.

Förra året kom det inga barn och knackade på hos oss. Så då fick vi äta upp allt godis själva. Får se hur det blir i år. Å får se om det är några grannar som öppnar när Amanda ska gå runt.

Sen att det är en kommersiell högtid, så som alla hjärtans dag och varför inte jul. Suck. Sen det här med att skydda våra barn. Tror inte på att vara emot och skydda sig fördärvad som att leva i en bubbla. Tror heller inte på att bara omfamna allt och köra på för fullt med allt.

Så, gillar inte allt skrämmande men en lightvariant kör vi på.

3 kommentarer

Anonym

08 Nov 2016 08:25

Så kul att läsa. Bra! ❤️

Anonym

08 Nov 2016 08:25

Så kul att läsa. Bra! ❤️

Anonym

08 Nov 2016 08:26

Finaste prinsessan.

Kommentera

Publiceras ej