Alltså det här med Halloween. Det finns så många olika åsikter att jag blir helt snurrig. Så nu tänkte jag skriva något jag med.

Alla Helgona är ju en helg då vi tänker på dom som inte finns bland oss längre. Denna högtid har jag inte tagit så bokstavligt. Jag tänker på mina släktingar lite när som helst och så klart lite mer denna helg, jag saknar dom allihop. Ibland har jag gått till gravarna, för det mesta har jag det inte. Det är fint med alla ljusen på gravarna men även otroligt sorgligt. Det blir lite för sorgligt, jag saknar lite för mycket, så då är det ändå lättare att tänka och sakna hemifrån.

Halloween är ju en dag då man ska klä ut sig och skrämmas och gå till grannarna med leken "bus eller godis". Har för övrigt hört "swish eller godis", smart men inte helt schysst då alla kanske inte har pengar till varken swish eller godis. Hur som. Jag förstår mig inte riktigt på allt det här skrämmandet och blodiga och allt sånt, å det är ju förvisso det halloween förespråkar. Har för övrigt aldrig gillat att bli skrämd, inte kollat skräckfilmer, aldrig gillat elaka personer.

Men själva tanken att klä ut sig, till tex en prinsessa eller en pumpa eller varför inte en kanin. Å att dekorera lite höstigt med pumpor och höstlöv mm. Den delen av halloween gillar jag. Så den delen av Halloween firar vi hemma. En light variant. Lite skrämsel har vi, vi har satt upp ett spindelnät i trappen med några djur i.

Amanda är supertaggad för att gå till grannarna och visa sin fina Rapunzel klänning. Vi har kommit på ett bra bus också, vi ska göra små teckningar och lägga i busarnas brevlådor. Otroligt spännande. Mest är det väl såklart godiset som lockar.

Förra året kom det inga barn och knackade på hos oss. Så då fick vi äta upp allt godis själva. Får se hur det blir i år. Å får se om det är några grannar som öppnar när Amanda ska gå runt.

Sen att det är en kommersiell högtid, så som alla hjärtans dag och varför inte jul. Suck. Sen det här med att skydda våra barn. Tror inte på att vara emot och skydda sig fördärvad som att leva i en bubbla. Tror heller inte på att bara omfamna allt och köra på för fullt med allt.

Så, gillar inte allt skrämmande men en lightvariant kör vi på.

Idag så skulle Amanda till vårdcentralen för att ta lite blodprov. Hon är eventuellt laktosallergiker, vi håller på och utreder.

Så hemifrån i Björklinge, till Flogsta vårdcentral, till Storvreta för att lämna Amanda på förskolan och till centrum för att jobba. Så 2,5 timmar senare var jag framme. Snacka om att åka runt hela stan.

Sen att kön till blodprovet var 4 personer men tog 1 timme. Ja vad säger man. Suck. Min lilla tjej, svårt att vänta i 1 timme när man vet att man ska bli stucken. Tillslut blev det gjort i alla fall.

Förra helgen var vi i Stockholm för att kolla på Bamse teater. Hur spännande som helst om du frågar dottern.

Vi tog tåget redan på fredagen och bodde på scandics nya hotell vid järnvägsstationen. På kvällen gick vi och åt på Stockholm Fisk, hur gott som helst. Sedan mys på hotellrummet. Amanda fick en egen liten säng och var hur nöjd som helst. "Hotell är det bästa jag vet."

Lördag och god frukost. Sen packade vi ihop oss och gick över till teatern (på Stockholm Waterfront). Bamse. Ojoj, väldigt spännande i början, hon vågade inte riktigt titta när Reinhard Räv tittade fram. Efter en stund släppte det dock.

När föreställningen var slut så skulle alla Bamse figurer hälsa på alla barnen. Vi stod hur bra som helst, alla gick förbi oss. Snacka om nöjd dotter.

Det är ju höst på riktigt. Älskar alla färgerna. Blir varje år helt chockad över att det kan bli så vackert, glömmer bort det. Men så är det i å för sig inför varje säsong, så vackert.

Denna veckan har Amanda varit förkyld. Vi har ändå orkat till lekplatsen och plockat lite löv. Jag hade hittat lite inspiration på lövpyssel på pinterest. Så igår och idag har vi pysslat med löv. Kladdigt och roligt. Amanda blev limansvarig med viss assistans.

Skrev nyss ett trevligt inlägg men när jag skulle publicera det så försvann det. Tröttsamt.

Skrev i alla fall något liknande. Jag har nu jobbat i en månad, två dagar i veckan. Ena dagen hjälper jag Josef med kontorsgrejer, typ beställer material, skickar mail och annat smått och gott. Den dagen är även all personal på kontoret, så då blir det mycket snack också.

Andra dagen är alla ute på andra ställen och då jobbar jag själv på kontoret. Då blir det ekonomi, löner, bokföring och andra ekonomiaktiga saker som jag jobbar med.
Riktigt skönt med både fullt stoj men även lugn och ro.

Vår entré till kontoret. Pampigt värre.

Annars så är ju hösten här. Å vad jag älskar alla färger som kommer fram. Röda/orange/gula/gröna träd är väl bland det vackraste som finns.

Blir inför varje säsong så förundrad över att det blir så vackert. Man glömmer liksom bort mellan åren.