Vi har varit på semester "mester" som Amanda säger, i Spanien. Vi har hälsat på mina föräldrar som har sin "sommarstuga" där borta. 

Dem har en lägenhet på ett perfekt ställe. Pool precis nedanför trappan och en kort biltur så är man vid havet.


Soliga och väldigt varma dagar, väldigt varma, 35/38 grader varmt. Siesta är ju ett måste när det är som varmast, å då blir det ju även sena kvällar. Tivoli mitt i natten är ju en del av livet, så det roade vi oss också med. 
Snart, snart ska vi fara till Spanien. Vi ska hälsa på mina föräldrar i deras sommarparadis.

Amanda har längtat och pratat om detta  varje dag sedan mitten av juni. Hon råkade höra när vi pratade. "Åka plan", "åka mester" sägs x antal gånger per dag.

Nu har vi tagit in väskorna, så nu är hon redo. Brast ut i storgråt idag när vi sa att vi inte skulle åka idag. Inte lätt att va liten.


Selfie 
För en vecka sedan, alltså i torsdags, skulle våra sopor tömmas. Inget hände. Vi tänkte väl att det är sommar och vikarier hit och dit gjorde att det skulle tömmas under fredagen, men tömdes dom? Näe, inte en skymt av nån sopbil.

Måndag morgon och jag ringde kundtjänst. Dom skulle skriva en rapport och skicka en bil. Hände något? Näe.

Tisdag, inget hände på hela dagen. På eftermiddagen skickade jag ett arg mail. Fick svar onsdag morgon. Ny rapport och dom skulle skicka en bil.

Kl 14.30 en halvtimme innan kundtjänst stänger, så ringer jag igen. Det har ju nästan gått en vecka, alltså har vi tre veckors sopor. Som tur är inte så varmt och soligt väder. Däremot så var det ju överfullt så fåglarna började dra ut plast och annat, härligt härligt. Å här inne börjar det bli överfullt, eftersom vi inte kunde bära ut mer. Till saken hör att hela området missats, så många gator med många sopor.

Jaja, åter till kundtjänst. Efter endel pratande så går tjejen upp till sin sophandläggare chef. Igårkväll (onsdag) vid 21 kom en sopbil och tömde. 

Skönt, nu kan jag slänga vårt skräp igen.I regnkaos begav vi oss på en minisemester. Lillan lämnade vi hos farmor och farfar. Väl framme i Nynäshamn blev det lite uppehåll i regnet så vi kunde bada i utomhuspoolen. 

Ett dygn av god mat, bad men framförallt hela meningar till varandra och färdigtänkta tankar. Ett dygn med bara oss. Massor av saknad av Lillan men så välbehövligt.


För er som inte vet så regnar det här, regnar och regnar. Dagarna blir lite extra långa då liten dotter tycker det är tråkigt att va inne så mycket. Vi gör småutflykter, till affären, hämta mitt pass, leta efter MussePigg i leksaksaffärer.

Jag är ingen utemänniska när det är dåligt väder. Skulle mest av allt vilja sitta inne och läsa en bra bok. Men det är lite svårt när liten dotter inte vill sitta still mer än några minuter.

Många barnböcker och barnfilmer senare så har dagen ändå passerat. Men nog är det lite segt ändå.

Snart ska vi till solen, lite mer än en vecka kvar, som vi längtar.Igår åkte vi till Furuvik. Årets varmaste dag, både smart och dumt. Vi hade en jätte rolig dag. 

Djuren är ju inte så många men dom som finns passar utmärkt för en tvååring. Klappa getter var ett stort äventyr. Stora apan (orangutang) såg ut som något taget ur en Star Wars film.


Det fanns massor av skugga så där höll vi oss mest hela tiden. Efter djuren tog vi tivolit. Ett litet tivoli men perfekt för en tvååring. Amanda är en försiktig tjej men väldigt modig, spännande kontraster. Vi började med Farfarsbilar och en Karusell. Sen ville hon åka Masken, en liten bergochdalbana. Det blev stora tårar när åkturen var slut. Åkte flera gånger helt enkelt. Sen vann jag en gosedjursapa också och Josef vann en gosedjurs Minion (de där gula små gubbarna ifrån Dumma mig filmerna), så vi vuxna blev nöjda. Jonathan gick det lite sämre för, han vann ett Hawaii blom halsband. :)


Sen var vi så varma att vi nästan smälte bort. Då gick vi till badet. Ett litet bad men ett bad. Vi höll oss mest i babypoolen Men tog en sväng till äventyrspoolen, där åkte vi några små vattenrutschkanor och även en större där Josef och Amanda bara flög ur röret. Amanda älskade det men Josef slog i armbågen så vi vände tillbaka till lilla poolen där det var lite lugnare. 

Så sammanslaget var det en perfekt dag. Perfekt för en tvååring. Kan tänka mig att det är perfekt i några år till. Vi bor bara 50 minuter ifrån, så dit lär vi åka fler gånger. 

Förra veckan fyllde jag år. Fick jordgubbar och smultron, så värmen är uppskattad, hoppas på bär redan i år.


Av Josef fick jag en fin fin klocka och en pedikyr behandling. Så glad. Blir så bortskämd av honom. 


Fick ett fitbit armband, ett sånt som räknar stegen åt dig och en massa annat. Kan lägga in ätna kalorier osv. Går massor helt plötsligt. :) En negativ grej är att den inte riktigt mäter när man drar på vagnen. Så vissa dagar stämmer inte alls. 

Hur som väldigt nöjd för årets födelsedag.