Sjukhus

3kommentarer

Jaha, här ligger jag, på sjukhus. Vilket dygn det varit.

Har under 10 dygn haft diarré av olika slag, ingen vinterkräksjuka här inte. Jag har ju celiaki (glutenallergi) så jag trodde jag fått i mig gluten först. Det brukar dock gå över på 2 dygn. Jag har ätit normalt, jag har ätit skonkost (ljust bröd och potatis) men inget har hjälp.

Så igår morse (lördag) så var jag så matt att jag ringde 1177 och dom tyckte att jag skulle åka in till akuten. Så det gjorde jag. För att va akuten gick det fort. Jag fick massa undersökningar, blodprov, ekg osv.

Doktorn kom och jag fick åka på skiktröntgen. Efter lite till väntan och efter ett krismöte hittade dom en plats åt mig. Avdelningen jag skulle till, special medicin, 30C, hade fullt, så jag är på avdelningen ovanför, 30B, men tillhör ändå 30C. 

Här på 30B är det lugnt och skönt. Har bara sett till ett gäng gubbar som sitter i matsalen och fikar.

Jag har dropp och lite nu och då kommer dom och kollar blodtryck, andning, ögon-, arm- och benrörelser. Har tydligen blodtryck som en elitidrottsman. Väldigt skumt i sig, är nog bra att dom la in mig, för elitidrottare är jag ju verkligen inte. Magen blir än så länge inget bättre. Får inte äta, bara dricka. Dricka flytande soppor eller juice, har även hittat varm choklad.

Inatt började min droppställning krångla. Hade så svårt att somna, somnade väl runt 1. 30 min senare började den pipa. Fick ringa hit sköterskan 5 gånger, tillslut kopplade hon ur den. Somnade efter 2 och 4.30 var det dags för nya prover.

Blodprover. Blev stucken i armvecket, på två ställen i handen och på ett ställe i foten. Men inget blod, bara spruckna blodkärl och massa plåster. Sjuksköterskan ringdes hit och hon hittade bra ställe i andra handen. Nu är klockan snart 6 och jag ska försöka sova lite till.

Som sagt, omtumlande dygn. Första gången i livet som inlagd (förutom förlossningen, men tror inte den räknas riktigt). Får se om jag får träffa nån doktor idag.3 kommentarer

Gabrielle

13 Dec 2015 10:50

Stackare, krya på dig!

Anonym

13 Dec 2015 16:01

Så illa

Anonym

13 Dec 2015 16:03

Vi ber om smarta läkare och helande och nya krafter för dig. 😘

Kommentera

Publiceras ej