Vad det här året gått fort. Hade tänkt att göra en sammanfattning men orkar inte riktigt, så det blir en kort en.

- Amanda fyllde 2, i januari.
- Vi var iväg till Spanien och hälsade på mormor och morfar.
- Sen åkte jag och Amanda iväg med mormor till Spanien här på hösten.
- Hösten, ryser bara jag tänker på den. Josef fick jobba för 3 personer under oktober och november och som 2 under december. 
- Hösten och vinter, avslutningen på året. Mycket förkylningar om varannat och sen jag som hamnade på sjukhus för magen. 

2016 ser vi fram emot. Friska vill vi va. Hoppas att Josef kan jobba i lite mindre tempo. Jag tänkte börja jobba lite till hösten. Amanda fyller snart 3 och till hösten blir det nog några timmars barnomsorg för hennes del. Jonathan slutar nian och kommer börja gymnasiet. David fyller 18.

Blir ett bra år. Snart kommer Gabrielle hit och äter gomiddag med oss. Kanske dags att väcka Josef och Amanda ifrån sin eftermiddagslur.Hemma igen.

Fick träffa en doktor. Han var lite nonchalant och trodde att bara för att jag var på sjukhuset skulle magen blivit bra. Jag hade fått dropp i ett dygn och hade fått dricka. Men sen blev det dags för mat, åt några skedar ris. Men några timmar efter jag ätit så blev jag dålig igen. Drickdiet igen och så kopplades även droppet bort.

Sen glömdes jag bort. Sköterskorna var oerhört gulliga och tog hand om mig. Men någon mer doktor fick jag inte träffa.

Måndag morgon och jag fick reda på att någon behövde mitt rum, hade tydligen en specialvärmegrej i taket. Så jag fick ett rum som var ett undersökningsrum/kontor. Men inte flyttades jag ner till rätt avdelning. Efteråt fick jag höra att det gick vinterkräksjuka där nere, så tack och lov att dom inte flyttade ner mig. 

Däremot så glömdes jag bort. Ingen doktor. Sköterskorna var upprörda och ringde och ringde ner till avdelningen. Tillslut efter lunch kommer det en magdoktor ifrån ett helt annat ställe och berättar att jag ska få göra en undersökning. Tarmen såg bra ut och så bestämdes det att jag skulle bli utskriven. Så på 3 timmar hände allt och jag stod utanför sjukhuset. Tack och lov så var syrran hos mig och hjälpte mig packa.

Så nu får jag äta lite och bara hoppas och tror att jag nu ska behålla maten. Läskigt. Jag är sjukskriven och ordinerad vila. Då Josef inte kan va hemma så är dottern hos farmor och mormor.

Så tacksam för min släkt och för hur dom ställer upp i alla möjliga och omöjliga situationer.

Jaha, här ligger jag, på sjukhus. Vilket dygn det varit.

Har under 10 dygn haft diarré av olika slag, ingen vinterkräksjuka här inte. Jag har ju celiaki (glutenallergi) så jag trodde jag fått i mig gluten först. Det brukar dock gå över på 2 dygn. Jag har ätit normalt, jag har ätit skonkost (ljust bröd och potatis) men inget har hjälp.

Så igår morse (lördag) så var jag så matt att jag ringde 1177 och dom tyckte att jag skulle åka in till akuten. Så det gjorde jag. För att va akuten gick det fort. Jag fick massa undersökningar, blodprov, ekg osv.

Doktorn kom och jag fick åka på skiktröntgen. Efter lite till väntan och efter ett krismöte hittade dom en plats åt mig. Avdelningen jag skulle till, special medicin, 30C, hade fullt, så jag är på avdelningen ovanför, 30B, men tillhör ändå 30C. 

Här på 30B är det lugnt och skönt. Har bara sett till ett gäng gubbar som sitter i matsalen och fikar.

Jag har dropp och lite nu och då kommer dom och kollar blodtryck, andning, ögon-, arm- och benrörelser. Har tydligen blodtryck som en elitidrottsman. Väldigt skumt i sig, är nog bra att dom la in mig, för elitidrottare är jag ju verkligen inte. Magen blir än så länge inget bättre. Får inte äta, bara dricka. Dricka flytande soppor eller juice, har även hittat varm choklad.

Inatt började min droppställning krångla. Hade så svårt att somna, somnade väl runt 1. 30 min senare började den pipa. Fick ringa hit sköterskan 5 gånger, tillslut kopplade hon ur den. Somnade efter 2 och 4.30 var det dags för nya prover.

Blodprover. Blev stucken i armvecket, på två ställen i handen och på ett ställe i foten. Men inget blod, bara spruckna blodkärl och massa plåster. Sjuksköterskan ringdes hit och hon hittade bra ställe i andra handen. Nu är klockan snart 6 och jag ska försöka sova lite till.

Som sagt, omtumlande dygn. Första gången i livet som inlagd (förutom förlossningen, men tror inte den räknas riktigt). Får se om jag får träffa nån doktor idag.