Idag är sista dagen här hemma. Fullt kaos med kartonger överallt. Ska packa ner det sista under dagen. Ikväll blir det hämtpizza och imorgon frukost med papperstallrikar.

Idag har vi städare i nya huset och hoppas att dom får lite ordning där borta. Ska bli spännande och se hur det ser ut i eftermiddag. 


Utsikten ifrån soffan.

Amanda har åkt på en förkylning med feber. Så lite hängig och gnällig har hon varit. Hoppas hon blir frisk snabbt.Idag är Josef hemma och hjälper mig att packa. Det går väldigt mycket snabbare när man är två. Amanda hjälper också till, på sitt lilla sätt, blir mest uppackning av det vi precis packat ner. I eftermiddag får vi hjälp med barnvakt, så då packar vi lite mer effektivt. Tror vi ska ta köket i eftermiddag, i alla fall det mesta av köket.


Kartonger som bara väntar på att fyllas.

Har massor av saker som jag tänkte skriva, men just nu blev det tomt i skallen. Får se om jag kommer på.

Nya huset. Våra byggjobbare har börjat lagt klinkers i hallen. Badrummet är också på gång, övervåningen lika så. Förra veckan installerades en kamin.Amanda vaknade igårkväll vid 23, bara vägrade somna om. Lite efter 01 så klädde vi på oss och gick ut en promenad. Jag gick två varv runt Järlåsa innan hon somnade. 02.40 la jag mig. Pigg idag? Nej. Kan jag somna nu? Nej. Typiskt.Gamla huset. Förråd 1 är tömt och stängt. Förråd 2 är hoppackat och färdigt för flytt. Förråd 3 är nästan klart, ska tömmas på skrot. Vinden ej påbörjad, tänkte tömma den i helgen.

På två dagar så har dottern slagit sönder två glas. I den här takten så kommer jag inte behöva packa några glas, perfekt.

Okej, på lördag är det 2 veckor kvar tills vi ska flytta. Imorgon är det 3 veckor kvar tills huset inte längre är vårt.

Jaha, då har jag nog fått en släng av panik.

Packa, packa, byt folkbokf adr, ring elbolaget. Listan är oändlig.

Jag längtar till jul. Eller det är väl egentligen julkänslan som jag längtar till. Just nu är vårt hus en början till kaos, kartonger överallt och massor av saker att packa ner. Vårt nya hus är väl ännu mer ett kaos, vardagsrummet är fullt av badrumsinredning, hallgolv och takplattor till övervåningen. Imorgon kommer även braskaminen att installeras.

Så lagom till jul tänker jag att lugnet borde infunnit sig. De flesta kartonger borde vara uppackade och vi borde hittat julstjärnorna. Får se, men jag hoppas.

Jag har i alla fall förberett lite, i städskrubben i nya huset står adventsljus och adventskalender, redo för att startas första morgonen som vi vaknar upp i nya huset, vilket även då råkar vara första advent.

Övervåningen
Idag har jag varit in till Josefs kontor och jobbat. Tänkte att det var trevligt att sitta med lite kollegor och jobba. Börjar bli svårt att jobba hemma, då lilltösen kommer springandes hela tiden och vill hjälpa till. Josef var hemma på lite pappaledigt.

Ikväll så har jag och syrran haft tjejkväll, bio och sedan tacos. Riktigt trevligt och mysigt. 


Imorgon ska vi försöka köra ut lite förrådsgrejer till huset och till vår nybyggda friggebod.

Idag åkte vi till stan, Amanda och jag. Amanda fick vara hemma hos mormor och leka. Jag gick på Gränby med en vän och shoppade loss. Så roligt och välbehövligt.

När vi skulle ut genom dörren så såg Amanda sina solglasögon och började hojta. När hon fick dom så pekade hon på mina glasögon och sedan stolt på sina. Klart man ska vara som mamma. Gostjejen. 
Över sommaren så köpte vi oss ett hus. Hela den historien är typ lång som en bok. Men nu har vi tillgång till huset. 

Trots att det bara är 2 år gammalt så var badrummet vattenskadat (vilket vi visste). Denna veckan har snickarna börjat sätta ihop badrummet igen. Ska bli så spännande att se hur allt vi köpt och beställt, hur det kommer se ut tillsammans. Hoppas det blir bra.

Hur badrummet såg ut.


Ingen vattenskada, inte enligt tidigare ägare, ööhhh.


Torkning.


Nu sätts det ihop igen.