Idag har lilla gumman varit hos oss i 4 månader. Hon är verkligen 4 månader. Helt galet vad tiden går fort.

Det är så häftigt att se och höra allt nytt hon lär sig varje dag. I förrgår så lyckades hon snurra ifrån rygg till mage. Hon har försökt i några veckor men axlarna har varit i vägen, men så i förrgår så fick hon runt dom med.I söndags var det som alla vet morsdag.

I år var det första gången jag fick fira på riktigt. Förra året var jag gravid så då firade vi lite gravidmorsdag. Annars har jag ju varit bonusmamma i några år, då har vi också firat, litegrann, jag och Josef.

Men i år var det på riktigt. Fick frukost på sängen och en fin ljuslyckta som ser ut som en fyr. Älskar fyrar.

Det var även 30 års firande i kyrkan, stor fest med hoppborg för de små. Korv och tårta till alla. Vi stannade en liten stund. Åkte förbi Josefs mamma och lämnade ett paket och sen köpte vi med oss grekisk mat och åkte hem.

Här hemma kollade vi Formel 1 med mina föräldrar och syrran. Firade då min mamma också och fortsatte fira mig med.

Tack mamma för att du alltid finns där för oss barn och barnbarn. Alltid med ett uppmuntrande ord och vägledning. Även om du inte orkar träffa oss varje dag så vet vi att du gör allt för oss och du finns där för oss i med och motgång. Älskar dig mamma!

Två glada morsdagsfirare


Sömn, tänk att det är så olika för alla barn.

Amanda sover riktigt bra på nätterna, har gjort nästan från början. Första två veckorna var det kaos men efter det så har hon hittat sin nattsömn. Dagarna däremot då sover hon som oftast 30 minuters perioder, är vaken en timma eller två och sen 30 minuters sömn igen. Som mest har jag fått henne att sova två timmar, men det gick bara under en veckas tid. Det blir väldigt intensiva dagar.

Jag följer några bloggar med några nyblivna mammor och deras bäbisar. Några av dom har bäbisar som sover 4-6 timmars pass på dagarna.

Jag undrar vad jag skulle göra med all den tiden. Dom få gånger det händer att Amanda sover mer än 30 minuter så springer jag fram och tillbaka till rummet och undrar vad som hänt.

Jag har ju ingen tid att göra saker på under dagarna. Får i mig lunch och det är väl allt. Men som jag sagt hela tiden. Så länge hon sover bra på nätterna så får dagarna vara som dom är.

Är ändå förundrad över att barn kan vara så olika varandra.Vilken skön helg vi haft.

I lördags var vi på Amandas kusin Ellens 7års kalas. Vilket väder det blev, strålande sol och jätte varmt. Vi hade klätt oss helt fel, i jeans vi höll på att smällta bort, förutom Amanda som hade sommarklänning. Sen på kvällen kollade vi schlager, det blev bara jag kvar efter halva startfältet, de andra gick och la sig. Men mysigt hade jag för det.

I söndags (igår) fixade vi här hemma, Josef klippte gräsmattan, vi grillade och tog det allmänt lungt. Till kvällen kollade vi hockey VM, VM guld till Sverige! Bra gjort, spännande match.

Det är nog en förkylning jag åkt på. Amanda är i alla fall förkyld. Med bäbisnäsdroppar så kan hon andas riktigt bra, så bra att hon kan suga på nappen. Bra uppfinning det där.

Idag har min hals börjat kännas lite och jag är degig i huvet. Hoppas det inte blir mer än så här. Imorgon åker jag nog hem till min mamma en stund, så jag får vila nån minut.

Igår var jag till stan och träffade mvc mammagruppen. Så roligt att följa alla gravidmagar och nu träffa alla små busbäbisar. Vi träffades på ett café och där satt vi länge och bara tjatrade. Hade stoppat i lite dåligt med pengar i parkeringsautomaten, så jag fick gå därifrån efter ett tag. Men jag hoppas att vi träffas igen. Så roligt att träffa andra förstagångsmammor och de små bäbisarna som alla är födda inom 1 månad och 3 dagar. Kul att se hur olika alla bäbisar är och hur olika dom utvecklas och hur dom blir små personligheter.

Sitter uppe med en liten som har lite svårt att slappna av. Men jag måste nog sluta skriva, känner att jag skulle kunna babbla på om vad som helst, hur länge som helst annars.Idag har jag varit trött, galet trött. Hela veckan har jag varit trött. Funderar på varför, kanske förlossningshormonerna tagit slut, kanske mindre sömn tar ut sin rätt tillslut eller så är det våren och alla pollen. Trött är jag i alla fall.

Skönt att det är helg och att Josef är hemma och tar hand om oss.

Imorgon blir det en slödag till. Ska nog fara till skroten och slänga vår gamla spis. Vi köpte en ny för nån vecka sen eftersom den gamla inte ville koka vår mat.Idag är det röd torsdag, Kristi Himmelfärd. Häftigt att vi fortfarande har kvar denna dag som helgdag när vi bor i ett så sekulariserat land.

I tisdags och onsdags (i förrgår och igår) var det riktig sommarvärme, lite chokerande. Jag var inte riktigt beredd. Leta fram sommarkläderna, kolla vad som passar en lite tjockare version av mig själv. Sen Amanda då, hur klär man en bäbis i sån värme. Insåg att jag måste köpa nån body med korta ärmar och kanske några shorts och kanske en solhatt och lite solskyddsfaktor.Igår hade vi barnvälsignelse för Amanda. Vilken härlig dag.

Det var först barnvälsignelse i kyrkan. Sen hade vi lunch (tacopaj och massa grönsaker) och fika här hemma, för våra släkter. Vi blev 20 personer, så full fart hela dagen. Amanda fick väldigt fina presenter som vi kommer ha användning för länge.

Vi berättade även vad Amandas hela namn blev. (Vi bestämde oss för en vecka sen men höll det för oss själva tills igår.)

Amanda Lilly Kristina

Jag bara älskar Amandas minspel och hennes små läppar. Jag kan sitta och titta på henne hur länge som helst. Hon är för söt.