Jo jag kunde inte låta bli... Jag vet, men jag kunde inte avstå ifrån detta. Försökte kämpa emot.

Jag blir nog en sån där mamma som klär ut min lilla baby i diverse utstyrslat beroende av högtid. Har alltid tyckt att sånt är urlöjligt. Men så en dag, för si så där två månader sedan så ändrades allt. Så nu tycker jag att det är urgulligt.

Tänk vad en liten baby kan förändra en långt in i benmärgen.Glad Påsk!! önskar Amanda med föräldrar
På onsdag är Amanda 8 veckor. Tiden går verkligen fort.

Idag har vi varit på 8 veckors läkar kontrollen. Amanda blev okejad, klarade alla test som testades. Hon har gått upp i vikt som hon ska och längden är även den som den ska. Väldigt skönt att hon mår bra och är frisk.

Den här veckan har hon börjat sova förbi både en och även två nattmatningar. Hon äter runt 21 och sen runt 5. Sen måste man upp ibland och stoppa in nappen. Men att få sova relativt ostört i så många timmar i sträck är ju hur skönt som helst. Hoppas på att detta håller i sig framöver.Vill börja med att säga, eftersom ämnet kan vara laddat, att jag inte vill lägga några skuldkänslor på någon för något i detta ämne. Detta är min historia och absolut inget facit över hur man måste/ska göra, långt ifrån.

Vi började lite trevande på sjukhuset. Amanda kunde inte suga, utan lekte bara runt med tungan. Det blev matning med tesked och försök med amningsnapp, men utan att kunna suga så var ju amningsnapp rätt värdelöst. Fick börja pumpa ur och ge henne via amningskopp, samt att stödge med ersättning.

Väl hemma, i lugn och ro, så kom suget med en väldig fart. Att amma utan amningsnapp gick inte, så tack och lov för såna små hjälpmedel. Ersättningen behövdes nu då inte och jag kunde sluta pumpa ur, tack och lov.

Hon kändes väldigt hungrig hela tiden, så farhågan att inte ha tillräckligt med mjölk kom med en väldig fart. Å visst var den sann (vilket det i normalfallet inte är). Hon gick inte upp i vikt ordentligt. Så stödmat med ersättning satte vi in. Vips så blev hon lugnare och började upplevas som mätt. Alla tips och fix över hur man får mer mjölk testades, men inget hjälpte. Varför vet jag inte, men det ville bara inte komma mer mjölk.

Vi gav/ger ersättningen med nappflaska. Maten kommer ju på en gång utan så mycket kämpande. Detta har gjort att min lilla Amanda började föredra flaskan. Med amningsnapp så måste man ju kämpa lite (vill tillägga att amma utan fortfarande inte fungerade). En envis liten dam började matvägra vid amning och åt endast via flaska. Jag har kämpat och kämpat och hållt på med alla trix möjliga för att få henne att vilja amma och det gick väl ibland, nån enstaka gång per dag.

Med allt kämpande så börjar krafterna tryta. (allt har ju inte hänt på en dag utan varit under flera veckor) Mjölkproduktionen blev ju ännu mer lidande av att inte få amma. Så igår efter mycket vånda bestämde vi oss för att lägga ner amningen.

Det är en sorg. Hade tänkt amma till sommaren. Det blev inte alls som jag tänkt mig. Men med bröst som inte vill producera mer mjölk så är det bara att gilla läget. Man bryter ihop och plockar upp bitarna och går vidare. 6 veckor blev det. 6 mysiga veckor, men även 6 urtuffa veckor.

Så det var min berättelse.Amanda har legat i babygymmet några gånger, hon har gillat det. Hon älskar mobilen som hänger över skötbordet. Varje gång vi går in i badrummet och hon kommer på vart hon är så får jag super stora leenden.

Idag har det hänt något. Hon har varit lite grinig och sovit riktigt dåligt under dagen. Enda stället hon har hållit sig lugn på har varit på skötbordet under mobilen eller i babygymmet.

Så idag har vi hängt i babygymmet mycket. Min lilla tjej...Jag är mammaledig, ganska så självklart så här i början. Jag vill även va hemma så länge som möjligt, gärna i flera år.

Nu har jag lyxen att ha en deltidstjänst som ekonomitant åt min man och vårt företag. På Livets Ord har jag en heltids tjänst, men har varit tjänstledig några procent de senaste åren, bland annat för att kunna jobba åt Josef.

Nu i mammaledighetstider så jobbar jag ändå några timmar i veckan åt Josef och då tar jag inte ut föräldrarpenning för de timmarna. Så mina mammadagar räcker lite längre, smart va.

Just nu så har Josef en annonskampanj lite vars stanns, både i lokaltidningar och på lokaltv på 4an (går bara se om man har uppland inställning). Det är vår största reklamkampanj som vi någonsin haft så det är jätte spännande. Vi hoppas det ska ge oss många nya kunder.Vi börjar komma in i några slags rutiner här hemma. Amanda började ganska på en gång sova riktigt ordentligt på nätterna, vilket jag hoppas fortsätter och som jag är oerhört tacksam för.

Nätterna börjar runt 23, 24 tiden, då äter hon ordentligt och sover sen 4 timmar, vilket gör att hon vaknar runt 3, 4 tiden och äter lite till. Så sover hon till 6, 7 tiden och äter, å så sover hon lite till, till 8, 9, 10 och äter. Så börjar dagen, då är till och med jag hyfsat med i matchen och har förhoppningsvis hunnit byta om, ätit frukost och borstat tänderna.

Dagens sovstund sker runt 12-15, ca 2-3 timmar. Men sen kommer dagens prövning. Mellan ca 15 och ca 23 sovs det endast små 5 minuters stunder lite nu och då, så då är det full sysselsättning av Amanda som gäller. Hon har den här helgen börjat visa lite humör, tror vi får en bestämd ung dam. Att sitta still är det tråkigaste som finns, det ska gås runt och tittas på saker, hela tiden. Hon gillar lampor, eller det är väl ljuset och sen gillar hon även våra fina tavlor i vardagsrummet, speciellt den med snäckor på. Köpte mig en bärsele i helgen, så jag lite lättare ska kunna bära runt henne (har lånat en bärsjal av syrran, men tyckte den var lite läskig) . Sen har hon börjat gilla att ligga i babygymmet, några minuter, tillräckligt länge för att jag ska hinna på toa eller ta fram lite fika.

Hon är ju en typisk baby, säkert precis likadan som alla andra, med egna små rutiner. Men nu vet ni lite vad vi sysslar med här hemma. Äter, sover, byter blöja och leker. På onsdag blir hon 5 veckor, hon har börjat växa ur storlek 50, hon börjar bli stor min lilla tjej. =)