Idag är jag då i vecka 41+6. Denna eviga väntan. Måndag idag igen. Helgen har gått bra, har ju haft Josef hemma, så vi har väntat tillsammans. Man blir lite frustrerad av allt väntande, tycker ändå att det går bra med humöret och så. Klart man får sina infall/anfall av att tro att babyn aldrig kommer att komma ut. Man bryter ihop en stund och sen tar man nya tag och så går det bra nån dag till.

Förra veckan var mamma förbi här nån dag. Det är skönt att ha sällskap i allt väntande. Idag är Josef på jobbet igen, så idag är jag själv. Tänkte betala lite räkningar, skicka bilder på framkallning, se en film och lite så där, så går nog dagen ganska så fort ändå.

Imorgon är det dags för överburenhetskontroll, hoppas innerligt att dom sätter igång mig då, vill inte vänta fler dagar nu.
Jaha, då har man gått över 1 vecka. Ingen baby än. Magen jobbar på och tränar. Varannan, var tredje natt är jag vaken av allt jobbande, men lagom tills man tänker att man kanske borde ringa förlossningen så stannar allt av och jag får gå och lägga mig och försöka sova ikapp allt timmar av jobbande och vakenhet.

Idag har jag varit hos barnmorskan för sista gången. Händer det inget kommande vecka så ska jag nästa tisdag på överburenhetskontroll på förlossningen (då v 42). Men jag hoppas verkligen att det sätter igång snart.

Varje timma och dag som går så kommer jag närmre att få se och träffa min lilla baby. Fick som en aha upplevelse av det imorse. Det är ju hyfsat segt att bara gå och vänta, man blir rätt så lätt less. Men så kom jag på att om man vänder på det, så för varje minut så är jag en minut närmre att få se babyn. Blev helt plötsligt lite lättare att vänta.

Dagen har gått fort. Har varit hos barnmorskan, ätit lunch med Josef, köpt två baby pyjamaser (hade bara 1 innan och kom fram till att jag behövde fler), har storhandlat och nu ligger jag i soffan, med värmedynan för ryggen och vägrar röra mig tills det är kväll.


Igår frostade jag ur frysen


Fredagens nöje, var på bio med Josef och såg Argo. Hur spännande som helst.


Så här såg jag ut igår, v 40+6.
Idag är det vecka 40, babyn är färdigbakad. Hade sammandragningar hela dagen igår, men sen slutade dom, så väntan fortsätter lite till.

Tänkte sammanfatta dom här 9 månaderna lite.

Cravings: Har inte haft en, utan några stycken i perioder. Ett tag var jag inne på Festis, ni vet barndrycken. Sen blev det choklad i mängder och nu senaste veckorna, clementiner, gärna 5 om dagen.

Positivt: Jag har haft en bra graviditet. Fick jobbiga foglossningar runt v 20, men dom gick tack och lov över.

Anti cravings: Klarade inte av korv i början, ingen slags korv. Sen klarade jag inte av lukten av sopor, så Josef fick byta dom, varje dag under nån veckas tid. Det senaste är ägg, bara tanken på ägg ger mig rysningar.

Negativt: Halsbränna av den värsta sorten kom v 1, fick tillslut bra medicin v 27, så däremellan var det ganska så tufft. Kunde inte sova på höger sida under de första 20 veckorna, blev helt illamående. Sätter lätt i halsen. Fick en släng av järnbrist runt v 32, jätte trött var jag i nån vecka.

Allt som allt så tycker jag att det gått bra, jätte bra. Sen glömmer man ju fort det jobbiga, men det känns som en bra graviditet. Så det var en liten sammanfattning.Idag hade jag svårt att somna. Brukar somna ruskigt fort, men inte ikväll. Kom efter en timmes snurrande tillslut fram till att jag nog var lite hungrig. Så nu har jag tassat upp och tagit mig lite nattfika. Hoppas på att somna efter jag ätit upp det här.

Idag var första dagen som jag inte fick på mig strumpan. Ena foten gick bra, men inte den andra. Trodde nästan att det inte skulle inträffa, då det gått så bra hittentills. Men idag alltså, då hände det.Här ligger jag i min soffa, vilar upp mig inför framtiden. Just nu händer ingenting, jo, babyn lever runt som en liten sjöbuse, men annars är det hur lugnt som helst.

Måste erkänna att jag är lite nervös inför allt som ligger framför.

Förlossningen verkar läskig, har ju aldrig varit med om en sådan så jag vet ju inte vad jag ska gå igenom. Men jag peppar mig själv genom att tänka att dom inte kommer skicka hem mig med babyn kvar i magen. På ett eller annat sätt kommer den att komma ut.

Självaste babyn, hur blir livet när lilla/lille babyn kommit hem. Livet kommer ju aldrig mer bli det samma. Det känns otroligt spännande. Är jag redo, vet inte, men det går ju inte direkt att ändra sig, så redo och redo, jag är så redo som jag kan bli. =) Längtar till babyn är här.

Idag är vi i vecka 39, så när som helst. Har räknat ut att om jag går över så är sista dagen då babyn är i magen den sista januari. Så senast första februari så ska babyn vara ute. Sen hoppas jag att det sker lite tidigare, börjar bli trött på magen och att inte nå mina fötter. Har ju mått oförskämt bra, förutom en halsbränna ifrån ... men med lite medicin så fick vi ordning på den också. Så jag är inte så trött på själva graviditeten och magen. Däremot så längtar jag så efter att få se om det är en liten tjej eller kille, om den liknar mig eller Josef, om den har min eller Josefs humor, och sånt där.Vill önska er alla ett Gott Nytt År!

Året som gått har minst sagt varit annorlunda. Det började skakigt, med Josef som jag höll på att förlora. Tack Gud för doktorer som fattar rätt beslut. Sen blev det stor glädje när vi förstod att vi skulle bli föräldrar. Hösten har blivit lite lugnare och det är vi tacksamma för. Jag har tänkt att sammanfatta året som gått, med lite bilder. Får se om jag får till det, det beror lite på när den här lilla/lille bäbisen vill komma ut.

Igår hade vi en väldigt trevlig dag. Vi slöade på förmiddagen, vid lunch kom min syster Gabrielle. Då åt vi nyårs lunch/middag och kollade Jvm hockey och spelade sen en massa wii, super mario. Kvällen intog vi i soffan och kollade mötet och vakan på datorn ifrån kyrkan (syrran åkte in till stan, men jag orkade inte).

Hela eftermiddagen hade jag sammandragningar, så det kändes lite spännande och se om vi skulle klara oss över till 2013. Det gjorde vi och nu inatt så lugnade magen ner sig, så väntan fortsätter. Idag är vi i vecka 38.