På söndag är det barnvälsignelse. Just nu är den det enda som snurrar i mitt huvud. Det ska bli väldigt trevligt. Har massor planerat innan men efter är det helt tomt i kalendern.

Jag ska även göra klart årsredovisningarna till våra företag. Har fått bokföringen färdig och gjort deklarationerna. Så nu är det bara göra den snygga årsredovisningen och lämna allt till revisorn.
Det här med barnsånger börjar ju bli aktuellt här hemma. Kan knappt "mors lilla Olle", så jag köpte en cdskiva. Inte världens partyskiva kanske, men en bra första skiva. Det är en gubbe som sjunger alla sånger, det borde ju vara små barn, får få till det till nästa skiva jag köper.Amanda är snart tre månader. Det är så härligt att se alla nya saker hon lär sig varje dag.

Den här veckan har jag hört en enstaka liten början till skratt. En gång skrattade hon till och med till i sömnen. Supergulligt.

Idag har hon kommit på att det är roligare att buffa till leksakerna i babygymmet med fötterna än med händerna.

Hon är allt bra busig.Börjar längta till sommaren. Kunna gå runt i shorts och linne och lägga sig ute i vår härliga soffa under parasollet. I år kommer jag ha en ålande/krypande liten baby, så jätte slött blir det nog inte. Men lite sol och slött hoppas jag att jag ändå hinner.

Jag har köpt solglasögon till Amanda, tänkte att hon också vill ha sommar. Kanske borde köpa en solhatt, det får bli på nästa shoppingtur.Amanda har börjat gripa tag i saker. Mest har det varit sina små öron som fått stå ut med lite "massage". Sen ett tag tillbaka så tar hon i sitt täcke och håller det gärna under långa perioder. Å så nappen så klart, den är perfekt att hålla lite i.

Jag har gett henne lite leksaker. Hon tar inte tag i dom själv än, jag får hjälpa henne lite. Men väl hållandes i leksaken så håller hon ganska så länge.

Mysigt att få hålla i saker som skramlar när man skakar dom lite.Igår blev Amanda 10 veckor, tiden går så fort. Det är häftigt att följa hennes utveckling och små framsteg. En dag kom tårarna, en annan hittade hon tungan och för tillfället stoppar hon in händerna i munnen och suger för glatta livet.

Hon sover länge på nätterna. Hon brukar somna in runt 21 eller 22 tiden, då har hon ätit vid 20 och sen tar jag upp henne vid 23 och ger henne mat igen inför natten. Sen sover hon till 4 eller 5 för lite mat och sen nån timmes till sömn.

Inatt slog hon till med nåt nytt rekord, hon somnade 21, fick mat 23.30 och vaknade 6.30, då rejält hungrig. Men hur galet var inte det.

Annars så fungerar lunchsömnen pefekt (sen en vecka tillbaka). Det här med att sova i vagnen ute verkar vara ett bra sätt att sova på. Alla andra sovstunder under dagen har hittentills varit på min arm. Hon har varit helt omöjlig på att få att sova själv. Väldigt mysigt men även väldigt opraktiskt. Om jag lagt ner henne så har hon vaknat efter 5 minuter.

Jag hade tänkt efterlysa tips och idéer på hur man skulle få henne att sova själv. Å så igår så testade jag att lägga henne i vår säng medan hon inte var helt sovandes. Helt plötsligt somnade hon och sov där i ca 45 minuter. Lite chockad blev jag, men även väldigt glad.

Är man 10 veckor så är det väl så att hon växt/utvecklats så mycket att hon känner att sova själv inte var så farligt.


Idag känns det som riktig vår i luften. Tidigare så har ju solen varit varm och smällt snön men det har varit iskalla vindar. Idag när jag tog en promenad så var det varmt, ingen blåst, så jag fick knäppa upp jackan. Ska nog ta fram vårjackan och testa om jag kan ha den.

Som jag skrev så tog jag en promenad. Det finns ett elljusspår i byn, men det är alldeles för isigt. Får vänta nån vecka så ska jag utforska det då. Idag gick jag igenom några av bostadsområdena, förbi affären och sen hem igen. Det blev nästan en timmes promenad.

Väl hemma så ställde jag vagnen ute på altanen. Jag gick in och öppnade altandörren. Jag satte mig inne och åt lunch och skrev ner min förlossningsberättelse. Amanda sov i två timmar till. Något slags rekord då hon bara brukar sova en timme i taget på dagarna och om man varit ute och gått så brukar hon vakna så fort vagnen stannat. Lite chockad men väldigt glad. Ska testa detta fler gånger.