Igår var vi på rundtur på förlossningen, med föräldrarkursen, för att se och känna igen lite vart vi ska när det väl är dags.

Inte visste väl vi att vi om bara några timmar skulle återvända dit, på riktigt.

På vägen hem från jobbet så började magen dra ihop sig. La mig och vilade när jag kom hem, gjorde lite mat, vilade ännu mer. Började inse att det var sammandragningar som jag hade. Josef kom hem närmre 21 och då hade jag sammandragningar mellan var 20e och var 10e minut. Efter lite funderande så ringde vi förlossningen, är ju bara i vecka 33, så lite fundersamma var vi. Dom tyckte att vi skulle komma in och kolla upp. Så in till förlossningen åkte vi.

Väl där så kopplade dom upp mig för att mäta babyns hjärtljud och för att mäta mina värkar. Var 3e minut och regelbundna. Jag blev undersökt, livmoderhalstappen var lång och fin, så förlossningen hade inte satt igång. Jag fick lite medicin som gjorde att sammandragningarna inte gjorde så ont och som gjorde att dom avstannade lite. Vid 3 inatt kom vi hem.

Lite väl spännande. Har väl förberett mig på att jag kan gå över tiden. Inte har jag förberett mig på att babyn kan komma flera veckor i förväg. Men just nu är babyn väl bevarad i min mage, men den verkar ju som berättat lite sugen på att komma ut.Idag är jag i vecka 33. Tiden går så fort, helt otroligt. Det känns som det är både jätte nära och samtidigt jätte länge kvar. Konstig känsla.

Jag mår väldigt bra. Har inga problem med foglossningar och sånt. Jag har haft super problem med halsbränna, ända sen första veckan. I vecka 27 fick jag äntligen tabletter som fungerar, så nu är halsbrännan borta, så skönt.Jag blev ju frisk från förkylningen, tillslut.

Är nu i vecka 30 med babyn, 10 veckor kvar. Tog en bild på mig och magen för nån dag sedan. Den växer varje dag, känns det som.

I tisdags blev jag lite konstig på jobbet. Jag kände mig hängig redan på morgonen, sen under dagen så blev jag hängigare och tröttare. Tillslut orkade jag inte ta mig upp för trappan, upp till kontoret, efter fikat. Jag satte mig och vilade för att inte svimma. Igår var min lediga dag, så då låg jag här i soffan. Idag skulle jag till jobbet, men jag ändrade mig, fortfarande helt hängig, lealös och supertrött. Hoppas på att jag bara behöver vila och att det inte är en till förkylning som bråkar med mig.