Idag var sista dagen på jobbet på en lååång stund. Efter några timmars övertid, för att få allt iordning och färdigt, så kunde jag gå ut genom jobbdörrarna och känna: SEMESTER!!!!

Det jag jobbar med kan inte ligga nere / eller bara samlas på hög under veckorna som jag är ledig. Så jag har 5 personer som gör lite av varje av mitt arbete nu när jag inte är där. Som tur är så har jag planerat under en lång period/ i många år att jag varje sommar vill ha lite semester. Så jag har lärt upp dom noga och bra. Så jag lämnade jobbet med ro och en förvissning om att det mesta kommer att fungera utmärkt. Sen brukar det ju ändå alltid bli lite kaos, men det får man ta. Jag har ju semester.

Inte blir det många semesterdagar jag behöver ta ut heller. Nu är det ju halvdag, röd dag, röd dag igen och sen har jag kompledigt att ta ut. Så av 3,5 veckas ledigt behöver jag bara ta ut 2,5 veckas semester. Perfekt. Jag kan alltså ta mer semester senare i sommar och i höst.

Klart slut!

dsc00681 (MMS)

Idag är det Mors dag. Även om jag inte är riktig mamma så är jag ju ändå bonusmamma, så jag fick 10 stora höga rosor, jätte fina.

dsc00679 (MMS)

Vi har tagit en utflykt till enköping för att äta lunch på Max. Spana in en del av golvet. Det är små små klinkers, ser nästan ut som en matta. Snyggt för att vara en hamburger restaurang.

dsc00674 (MMS)

Har åkt lite buss idag. Vet inte om ni ser, men skylten som lyser när man tryckt på stanna knappen och som säger just stannar, den är uppsatt upp och ner. Skumt.

dsc00672 (MMS)

Min kaprifol står i full blom. Den är så fin. Är doftfri så det är lite synd. Men vacker är den.

dsc00671 (MMS)

Dagens lunch. Ugnsstekt potatis, grönsaker, tonfiskröra gjord av tonfisk, cream fraich, lime juice, lite salt och peppar. Annars är livet spännande, vi behöver några mirakler å Guds ledning, så får vi se hur det går.

dsc00670 (MMS)

Min syster med familj har varit i Indien. När dom kom hem fick jag två sjalar. En av dom är denna, fin lila rosa ton. Den andra är turkos med mönster. Gillar båda jätte mycket. Tack syrran!

Vädret i veckan ser ut att bil lite instabilt.

Idag sol och sommar, imorgon regn och rusk. Men på tisdag, då blir det höst. Väldigt kort sommar i år. Bara ta fram vinterjackorna igen.


dsc00667 (MMS)

Mina tomater. Dom är ju bara plantor men en dag hoppas jag på att dom ska bli tomater. Jag undrar bara hur dom ska hinna bli stora. Dom är ju så pytte små. Sådde jag dom för sent kanske? Är det nån som vet och kan ge mig några goda råd?

Jaha, besvikelsen är total, humöret dåligt. Det blir ingen bil.Josefs jobb har ändrat sig. Från att i ett halvår säga att vi visst får skaffa oss en bil, till att när vi äntligen hittat en vi har råd med och fungerar bra för oss och familjen, offerten är inlämnad och vi kan bara säga JA till bilförsäljaren och så får vi bilen, så har jobbet ändrat sig. Näe, nu ska vi inte få någon bil.

Usch och fy, blir så arg och ledsen.

Men men, vi får väl tro att det löser sig tillslut i alla fall. Men just nu är jag bara arg.
Vi ska köpa oss en ny bil. Vår gamla hederliga finbil volvon börjar säcka ihop, något nytt går sönder lite hela tiden. Suck. Men Josef har fått ett bra erbjudande via jobbet så nu blir det nog en ny bil.


(bilden hämtad från Teknikens Värld)

Typ en sån här, kanske annan färg å så, men en Volkswaagen Passat TSI ecofuel.
Jag återkommer när bilen är beställd och vi fått igenom köpet.

Vad tycks? Spännande eller hur?!
Kollade schlagerfestivalen igårkväll. Blev ju mer spännande än jag hade trott. Roligt för Sverige och Eric Saade med en 3e plats.


(bilden från svt.se)

Själv trodde jag faktiskt att vi skulle hamna under 10 plats sträcket, men roligt att ha fel. Å som sagt var spännande blev det ju. Men jag måste säga. Vad dåligt, så dåliga låtar. Tycker verkligen att det knappt fanns en enda bra låt. Suck. Börjar nog bli för gammal för det här. Men trösta mig lite kan jag ändå göra, en av våra killar tyckte att det var så dåliga låtar så han gick och la sig, så så gammal kan jag ju inte vara. ;)

dsc00662 (MMS)

Josef har varit i spanien. Det här halsbandet fick jag som present när han kom hem. Ett turkost hjärta i glas på ett silver halsband. Jätte fint. Jätte glad. Tack gubben min!

dsc00658 (MMS)

Maskrosor överallt. Vet inte om ni ser det gula havet av maskrosor i min gräsmatta, men dom är där. Hur många som helst. Annars ligger jag ute på en filt och läser och njuter av värmen på min lediga dag.

dsc00651 (MMS)

Fick en tandborste i posten idag. Den kom i ett kuvert från tandläkaren. Det var ju gulligt av dom.

dsc00647 (MMS)

Jag älskar att läsa böcker. Tycker det är ett av det bästa sätten att koppla av. Idag har jag suttit ute i solen över 3 timmar och bara läst. Vill du läsa en lättsam bok läs den här. Rolig, lättsam och lättläst. Vårens boktips.

dsc00644 (MMS)

Josef är i spanien med sitt jobb. Själv är jag hemma ensam. Så här ser Josefs säng ut efter två kvällars frånvaro. Det är ju så skönt att ha allt nödvändigt inom en arms längds avstånd. Nu ska jag kolla tjejfilm å äta popcorn.

dsc00623 (MMS)

Mina nagellack. Har som ni ser en hel hög. Tycker det är roligt med de olika färgerna men vill av nån orsak ha fler och fler. Endel av dom är dåliga och ramlar av fort medan andra sitter kvar länge, några billiga medan andra är svindyra. Använder dom allihopa ofta och mycket.