dsc00728 (MMS)

Ledig dag hemma ute i solen precis tagit ett svalkande dopp i vår för dagen 28 gradiga pool å vad jag njuter.

dsc00726 (MMS)

Inlåst. Jo det är sant. Jag är inlåst på mitt jobb Vanligtvis brukar jag kunna låsa upp och åka hem men idag får jag inte upp låset och nyckeln har fastnat i just själva låset. Som tur är hittade jag en kille på service men inte ens han får ut mig. Jag får nog lämna nyckeln i låset och ta bakvägen ut. Längtar till friheten på andra sidan grinden.

dsc00725 (MMS)

Min födelsedags skörd av presenter. Har haft en jätte trevlig dag med massor av gratulationer. Jag känner mig riktigt bortskämd. Vilken trevlig dag det varit.

dsc00724 (MMS)

18 par skor står framme i hallen. Hm, tror jag måste städa lite. Vi har ju en garderob för skor, ska inte skorna stå där?

dsc00723 (MMS)

I eftermiddag har vi varit på stan. Just nu sitter vi och väntar på bussen som ska ta oss hem och till middagen. Jag är så hungrig. Annars är vädret underbart, havet avkylande och poolen uppvärmd och svalkande.

dsc00720 (MMS)

Då var vi framme i närheten av Marbella. Vi hade beställt transfer å det kunde inte ha blivit bättre. Vi fick väskorna nästan först och sen en lyxbil för resan till hotellet. Semestern har börjat på riktigt.

dsc00718 (MMS)

Oj oj. Lite för tidigt för min smak. Men när man ska till spanien på semester så är det ändå helt okej. Men ändå är det lite för tidigt.

dsc00710 (MMS)

Ååå mitt gamla älsklingsdataspel, hittade det på mammas gamla dator. Spelade några timmar bara för gamla minnes skull. Synd att dom inte gör så enkla trevliga spel nu för tiden.

Det här med att starta nytt företag är helt galet spännande. I grund och botten så köper vi ju ett befintligt företag så det vet vi ju redan att det fungerar, plus att vi startar ett nytt.

I alla fall. Det är ju så att man nästan får magsår. Siffror hit och dit, ännu mera siffror. Vi tror ju att det här ska gå hur bra som helst, men det är ju ändå nervöst.

Tack och lov för att vi har människor runt oss som vi kan ringa och terrorisera med våra frågor och funderingar. Både folk som vet vad vi pratar om och folk som inte vet och framförallt föräldrar som lyssnar på våra tokiga ideer.

Tack! =)
Då ska jag berätta lite om vad vi pysslar med egentligen. Vi håller på att köpa loss ett företag, det Josef jobbar på/med.

Han blev delägare förra året, för precis 1 år sedan. Sen i våras skulle vi få en företagsbil, kanske ni minns att jag skrev om. Men när allt var färdigt och bestämt så ändrade sig josefs kollegor = ingen bil. Vi blev som ledsna och upprörda. Då det bara är josef som jobbar och de andra två delägarna inte jobbar och drar in några pengar, utan är endast "bollplank". Så josef skrev ett låååångt mail om att han tyckte det var lite orättvist och speciellt nu när vi fick nej med bilen.

Svaret blev typ så här. Vi förstår vad och hur du menar, vårt förslag är att du köper ut oss och tar över företaget. Snacka om chock. Nu har vi haft några veckor på oss, pratat med diverse folk med bank osv. Finansieringen är färdig, så nu är det bara papprena som ska skrivas på, på fredag. Sen börjar vi driva företaget själva från och med 1 juli.

Josef jobbar på som vanligt (finns en till anställd) och jag kommer jobba med ekonomin, löner och administration mm. Såå spännande. Själv så kommer jag jobba kvar på mitt "vanliga" jobb och köra vårt nya företag vid sidan av. Sen får vi se i framtiden hur det blir, vet inte riktigt än hur mycket det kommer bli med nya.

Tänk, nu äger vi snart vår egna juristbyrå.

dsc00707 (MMS)

En mat nyhet. Riktigt god, inte så jätte stark. Gillar du den med green curry så kommer du gilla denna. Bara ett tips så här en måndagskväll.

dsc00705 (MMS)

Vi har köpt en ny dator till vårt nya företag. Berättar en annan dag om företaget. Nu ville jag bara visa vår fina nya dataskärm.

dsc00700 (MMS)

Här har jag tillbringat en del av min dag, hemma hos mina föräldrar. Det är så vackert att man har svårt att åka därifrån.

dsc00676 (MMS)

Nu fungerar det att mms blogga igen, jippi. Ser ni vårt gräs, det är INTE skugga. Det är gränsen mellan gräsgödning och ingen gräsgödning. Josef åkte och köpte lite mer och har haft på där han förut inte har haft, så får vi se om allt gräs blir fint om några dagar.

Ikväll så har vi förberett marken för att kunna sätta upp poolen. Vi har en rund pool som man blåser upp, typ 3x3 meter. Förra året ställde vi bara ut den. Vi tänkte att marken var platt, men det var den inte. Så i slutet av sommaren var poolen avlång. I år fixar vi marken platt först, innan vi lägger ut poolen.

Imorgon ska jag in till stan och köpa lite markduk och sen ska vi ha på lite grus/sand, en pressening och sen självaste poolen.

Annars så fungerar fortfarande inte mms tjänsten, så bilderna blir få.

dsc00692 (MMS)

Det perfekta mellanmålet, alvestas polkaglass med ohojs saltlakrits flakes. Hur gott som helst. Speciellt i den här värmen.

Näe, vad händer? Jag har skickat blogginlägg från mobilen, men dom har inte kommit fram. Väldigt konstigt. Får väl ta och efterlysa dom. Jag har i alla fall inte helt glömt bort bloggen i dessa semestertider. Men väldigt märkligt att inläggen bara är försvunna.

Vad händer annars då? Jo, jag har ju som sagt semester. Killarna och Josef har varit lediga i några dagar, pga röda dagar. Vi har gjort massor och ingenting. I torsdags var vi till Josefs föräldrar och träffade nästan alla Josefs syskon och syskonbarn. Killarna fick leka sig ordentligt trötta.

Igår var vi på 50års kalas, för min moster. Vi lämnade killarna hos Josefs föräldrar. För att idag ska vi på min systers examensfest. Då blir det full fart och killarna kan spela fotboll med alla mina kusiner. Vi tänkte att killarna skulle uppskatta en fest över helgen istället för två.

Näe, nu ska jag skynda mig och byta om, så jag kan åka på fest.

dsc00684 (MMS)

Ett getinbo hittade vi i vårt förråd. Har aldrig sett en så stor geting i hela mitt liv. Den var 3-4cm stor. Fram med radarn och sprejade på den, den flög ut i skogen. Hoppas den aldrig kommer tillbaka hit.

dsc00684 (MMS)

Ett getinbo hittade vi i vårt förråd. Har aldrig sett en så stor geting i hela mitt liv. Den var 3-4cm stor. Fram med radarn och sprejade på den, den flög ut i skogen. Hoppas den aldrig kommer tillbaka hit.