När vi ändå är inne på lamp teamat. Vi har köpt en lampa över matsalsbordet i vardagsrummet. Inte för mycket och inte för lite, utan lite lagom.(Ni får ursäkta suddiga bilden, den är tagen med min mobil)

Vårt kök blir bättre och bättre. Igår kom en lampa som jag beställt. Å sen tidigare så har vi satt upp en hylla på väggen. Blir bara mer och mer nöjd med köket. Vi tapetserade ju om tidigare i höstas och köpte nya gardiner.

Nu ska vi se, natten mellan tisdag och onsdag kom vi en liten bit på vägen. Vi kunde utesluta att det var pannan ljuden kom ifrån. Ringde även i onsdags till pann tillverkarna och de sa som vi misstänkte. "Det kan inte pipa från pannan eller dess komponenter" typ. Skönt, då håller den inte på att gå sönder.

Å sen kom vi fram till att ljudet kommer utifrån. Jag stängde en ventil vid fönstret och det blev lägre ljud, jag öppnade den igen och ljudet blev högra. Samtidigt så sprang Josef till ytterdörren och ljudet blev högre när han öppnade den.

Inatt, mellan onsdag och torsdag så blev det bara en omgångs pip, skönt. Men det var prick 2.57 precis samma tid som det startat alla andra nätter. Men eftersom det bara blev en omgångs pipande så hann vi inte felsöka något.

Ikväll får vi väl ut i bodarna och leta om ljudet kan komma därifrån. Eller kan det vara någon grannes utemöbler? Ååå hoppas det tar slut snart, vill sova ordentligt på nätterna.

Vart kan det komma ifrån?
Vi hittade ingen liten elektrisk grej som avger pipande ljud, så vi gick och la oss.

Å så inatt, 2.57 (samma tid som igår) blir vi väckta av pipandet igen. Det höll på lika kort, si så där 10-15 pip. Men skillnaden från igår natt var att inatt så höll pipandet på mycket längre än igår. Lite nu och lite då och lite nu igen så började pipandet, fram till 4.30 ungefär slutade det. Det piper inte hela tiden, det har uppehåll med 5 minuter här, 20 minuter där. Men när vi väl somnat och trott att det slutat så börjar det igen.

Det sjuka är att det låter väldigt lågt och runt om i hela huset, det går inte att fastställa vart det kommer ifrån. Vi har ju bara 10-15 pip på oss.

Ikväll måste vi få en lösning på det här, vi kan ju inte sova ordentligt. Å imorgon kommer killarna.
2.54 vaknar jag av ett ljud, ett pipande ljud (typ elektroniskt). Det piper kanske 10 pip och sen slutar det. Jag tänkte att det kanske var väckarklockan som fått fnatt och somnar om. Några minuter senare så piper det igen. Då vaknar Josef också. Även denna gång piper det kanske 10 pip, inte hinner man hitta källan på så kort tid. 3 gånger till händer detta, utan att vi hittar någon källa. Jag drar ut lite sladdar ur väggen och rotar runt lite i nattduksbordet, men inte hittar jag något pipande för det. 3.25 somnar jag i alla fall om och tyst är det.

I eftermiddag ska eventuella pip maskiner flyttas ut ur sovrummet, ska bara hitta den först...
Det är söndag, söndag. Igår trodde jag att det var söndag men då var det ju lördag. Känns som jag fick en extra ledig dag den här helgen. Så skönt.
Vårt hus och våra grannhus (sammanlagt 9 st) är med i en samfällighetsförening. Vi var med på vårt första föreningsmöte häromkvällen och jag blev utvald till revisor i föreningen. Oväntat?? Kanske inte...

Kan man skriva in det på sitt CV sen kanske ;)
Jag och Josef gillar att spela spel, men vi har inte nästan något spel som vi kan spela själva. Så hittade Josef detta spelet som vi köpte. Man ska få 5 i rad, men efter varje lagd kula så ska en av brickorna snurras ett hack. Klurigt och roligt.


Igår åkte granen ut, så även allt julpynt. Fast stjärorna i fönstret kan jag inte riktigt med att ta ner ännu. Det blir ju så väldigt mörkt då. Ett litet tag till får dom vara uppe.

Får se om jag vaknar upp ur jul/nyårs ledigheten med bloggen. Var ju riktigt duktig på att uppdatera här innan jul. På något sätt så orkar jag inte riktigt med att skriva något varje dag nu efter jul. Vaknar säkert upp snart.

Dagarna går väldigt fort. Igår vaknade vi med -27,6 grader. Kallt, det blev en inomhusdag.

I tisdags när jag åkte in till jobbet så höll jag på å köra i diket av rena förskräckelsen. Vi kör igenom några skogspartin på väg in till stan och mitt i ett sådant så finns en glänta, typ som ett halvt fält. Där, ca 20 meter från vägen så står 2 stora älgar. Fick hjärtat i halsgropen. Som tur var så stod dom stilla, hade dom rört sig så vet jag inte vad jag hade gjort. Spännande, första gången jag såg älgar när jag är ute och kör bil.
Efter ryggskott för min del och magsjuka för Josefs del så börjar lugnet att återfinna sig här hemma. Killarna är här så lugnt kanske är fel ordval, men lugnare blir ändå rätt.

Drömde en galen dröm inatt. Jag och Josef fick en liten babypojk som vi döpte till namnet Ballong. När man födde barn så fick man en massa rabattkuponger, så jag lämnade Josef på bb med babyn och själv åkte jag till stan för att utnyttja alla rabatter.

Kära nån. Ingen baby på väg, har däremot hört om en hel hög av barn som fötts nu mellan jul och nyår. Vart det galna namnet Ballong kom ifrån vet jag bara inte. Alla rabattkuponger kommer nog från gårdagens urrensning ur handväskan från diverse kuponger / erbjudanden man fick inför jul.

Vad betyder drömmen då? Ingen aning. Är det så att jag uppskattar rabattkuponger mer än barn? Hm. Eller var det bara lite varmare i rummet än vanligt inatt så jag småyrade kanske? Skumt hur som.