Det är måndag och jag har semester, en hel veckas semester.
På torsdag åker jag och Josef bort på en minisemester till Söderhamn.
Vi ska slappa, ta det lugnt, läsa böcker, bowla och bara vara. Så skönt.

Hittade en sån fin adventsstjärna till vårt sovrum. Den passar perfekt där.
Tänk att det var 1a advent igår, snart är det jul...

Har legat hemma i feber, men nu är jag på benen igen.

Vi gjorde ju om vårt kök häroma veckan. När vi satte upp våra gardiner så kändes dom lite fel så vi köpte nya, tycker det känns bättre. Vad tycker ni?


De gamla gardinerna ovan.
De nya gardinerna nedan.

Idag har det varit julpyntning på jobbet, girlanger, granar, kulor i mängder.
Så här fint blev det på mitt kontor.Fick en sån här fin orkidé av min familj när vi hade inflyttningsfest. Det var i september.Så här ser blomman ut nu, eller såg ut för någon dag sedan. Imorse tappade den sin sista blomma.

Vad gör jag för fel? Klart att det har med vattningen att göra. Ska försöka hålla liv i den och se om den vill blomma om i framtiden...

Har man jobbat i 6 år så borde man veta ett och annat. Okunskap är det värsta jag vet, jag blir riktigt irriterad.

Detta blir nu det sista inlägget om svin vaccinet.

Det är ju som så att det finns endel biverkningar av det där vaccinet. Dels så gör armen ont, men det som är jobbigare är att i alla fall jag och Josef har blivit helt hängiga. Jag har lite feber och är helt slut. Josef har värk i hela kroppen och är helt slut. Så idag har det blivit en dag i soffan och det är allt vi lyckats göra idag.

Nya tag imorgon och förhoppningsvis symtomfria. Å JA, det är värt det. Hellre lite sjuk en dag än få influensan och va helt halvdöd.

Nu har jag varit och fått själva sprutan. Det gick hur bra som helst men fick lite skäll för att jag fortfarande är blå om läpparna och kall sen imorse. Så nu har jag lånat kollegans ylletröja och min halsduk så får vi hoppas att jag får upp värmen snart.
Har stått i kö utanför Gränby för att få en kölapp för vaccinet. Kom kl 8, 10.50 fick jag mig en lapp. Jippi, bara 3 timmar ute i iskallt väder å regn och rusk. Helt sjukt. Nu har jag och familjen i alla fall en tid till 13.15 för att få oss våra sprutor. Men kära nån vilket kaos, vilken oordning, vilken dålig organisation, allt är ju helt värdelöst.

Jag är så nerkyld att jag knappt kan gå, tårna är bortdomnade och fingrarna lyder mig inte riktigt.

Ska gå och fylla på koppen med te, har druckit en redan, det blir nog några till innan jag är återställd.

Dagens räddning, alltid gott att tugga på något när man jobbar med en hög med papper. Synd bara att smaken försvinner så fort. Har ätit/tuggat slut på hela paketet under dagen.

Har min lediga dag, jag gick ut på en promenad. Så här ser vår gata ut. Har jag sagt att vi bor ute i skogen, grusväg. Solen tittade till och med fram, så skönt i dessa mulna och regninga dagar. 


 

Vilken dag.

Jag åkte till doktorn. Som jag skrev i något tidigare inlägg så kliar det på min kropp. Det kliar och kliar. Allergitabletter hjälper så det äter jag. Men nu var då min doktorstid idag. Hon tog blodprover för att utesluta att levern eller njurarna är paj. Om inte det visar något så är nästa steg att söka upp doktorn igen och få en remiss till hudavdelningen på sjukhuset. Det hon ändå tror är att det är en allergireaktion på något, men vad, det är själva frågan.

Jag skulle äta lunch med Josef idag. När han kommer till jobbet så går kopplingsvajern paj, pedalen åker ner i golvet. Det hände förra veckan och då köpte vi en ny kopplingsvajer. Idag hoppade den bara ur, men ändå. Som tur var så hade jag egen bil idag, så vi tog den till lunchen. När vi var färdigätna så bogserade vi ner den lilla röda bilen till min pappa, så fick han laga lite.

Man har i alla fall inte så tråkigt mitt i vardagen.
När Josef fixade i vårt kök och började ta bort golvlisterna så ropar han högt. "Jag har hittat 10000kr", lite chockad och överraskad så sprang jag ut i köket.

Monopolpengar...

Vi skulle göra pasta med baconpastasås till. Det blev inte så mycket bacon kvar efter det att vi skurit bort det mesta av fettet. Jag menar endel fett går väl an, men inte när det bara är fett.Jag säger bara, billig (köpt på ÖB) men luktar så galet gott att jag går och tvättar händerna lite extra bara för att känna lukten.

Lukten påminner mig om en liten söt jordgubbsflicka som jag hade när jag var liten. En sån där minidocka med megastort huvud och pytteliten kropp och som luktade jordgubb. Inte för att den här tvålen luktar jordgubb, men den påminner mig om min lilla jordgubbsflicka.

(Å jag vet, vi ska måla om lilla toan nån gång, helt galen färg.)

Kanske inte världens bästa bild.
Till vänster på bilden, så hade vi det förut. Orange list överst på alla köksskåp.
Till höger på bilden, så har vi nu. Vi tog ner listerna och vi sätter inte upp dom igen.

Den här veckan så har vi fixat om vårt kök lite, eller det är väl Josef som gjort det mesta av jobbet. Vi blev klara med tapetseringen idag å idag har jag hjälp till hela dagen.

Så här såg vårt kök ut när vi satte igång med arbetet. Gult och fult.


En arbetsbild på Josef


Å så här blev det

Nu ska vi bara sätta upp gardinerna och sätta tillbaka vår stolar och sånt där.

Som en del av er vet så är jag glutenallergiker. Det ställer till det ibland. Bland annat det här med pizzor på pizzerior, jag kan längta så otroligt mycket efter en vanlig pizza, det är ändå 3 år sen jag åt en sedan sist. Dom luktar ju så otroligt gott när man öppnar kartongen.

I alla fall. Det finns 3 sorters fryspizzor som jag kan tål och som jag kan äta. Varav den här är helt sjukt god (minns just nu tyvärr inte vad den heter). Den smakar som en vanlig pizza, i alla fall som jag minns att det smakar. Man värmer den i ugnen. Den är vegetarisk med bara tomat och mozzarella ost, å så har jag lagt på lite skinka. MMMmmm

Det kliar, kliar och kliar över precis hela kroppen å jag menar precis hela kroppen, från huvudet till tårna. Som tur är så hjälper allergitabletten lite, men usch som det kliar. Sjuksköterskan tror det kan vara någon allergi eller kanske ett förkylningsvirus. Har fått tid hos doktorn 17e nov. Då har det nog slutat klia.
Fick beröm av chefen idag.
Jag skriver/knappar så snabbt med fingrarna på tangentbordet när jag jobbar att han tyckte att om alla skrev så snabbt så skulle vi kunna effektivisera avdelningen avsevärt.
Alltid kul när någon uppskattar ens jobb.