Så har dagen kommit, jag fyller 30 år.

Blev uppvaktad av Josef och David imorse med frukost och paket i sängen. Fick ett jätte fint guldhalsband med två små blommor som hänge. Fick även ett nagelkit med nagelfil, negelbandscreme och reparerande och fin fina nagellack, samt ett stärkande nagellack. Sen fick jag lite fina underkläder också.

Vilken härlig start på dagen.

Ikväll ska vi gå ut och äta grekisk mat, älsklingsmat.

I lördags fick jag en bakmaskin (en sån som knådar och gräddar brödet av sig självt) av mina föräldrar. Presentkort på Gränby av syrrorna. En symaskin av boströms släkten och av killarna fick jag dataspel (bygga bergbanor från David) och badankor (till vår damm i nya huset från Jonathan). Å snygga dukar från moster och morbror med barn.

Härligt det är att fylla år.

=)
Har haft två dagars komledigt, vi jobbade ju kristi himmelsfärdshelgen. Det har varit hur skönt som helst. Har legat i sängen halva dagen, gått upp och inte gjort något. Idag gick jag ut en stund och la mig på en filt i skuggan och bara mös.

Vi har ett stort träd här utanför, det regnar små vita dunbollar från det. Det är väl någon slags frökapslar i form av fluff. Men det fullkomligt vimlar av dom, jag har haft altandörren öppen och hela fotöljen innanför dörren är full. Skumma små rackare, dom tar sig in överallt.
Sitter och ska boka tvättstugan. Svåra val i livet. Ska jag ta tiden imorgon, måndag 21-24 eller tisdag 18-21. Vi måste tvätta snart, men jag undrar om det ändå inte är bättre att vänta tills på tisdag, det blir ju inte så sent. =) Josef ropade och tyckte vi skulle boka båda, vi har ju så mycket tvätt, smart man jag har.

Helgen har varit intensiv. Jonathan fyllde år i torsdags, vi hade korvgrillnings kalas för honom på kvällen. I fredags var det ju midsommarafton, vi åkte till Josefs föräldrar med barnen och grillade. Å så igår så hade jag 30 års kalas för släkten ute hos mina föräldrar, typ 20 pers å en hel hög av barn. Idag har både jag och Josef varit helt färdiga, så vi har typ sovit hela dagen. Fick barnvakt åt David i några timmar, välbehövlig vila (Jonathan är hos sin mamma).

Jag fyller som sagt var 30, tänk att jag blir vuxen också. För alla er som väntar på inbjudan till kalas så får ni vänta lite till. Jag tänkte ha kalaset först i höst, när vi har huset, så att alla får plats. Kanske kalas och inflyttningsfest samtidigt, vi får se. Återkommer.
Jag har ju två bonusbarn (eller vad man nu kallar dom). Det har sina roliga stunder och sina tråkiga. Framförallt så är det väl en galen omställning för mig, singel till 2 barns morsa på mindre än 2 år. I alla fall. Jag har utvecklat någon slags, vill inte kalla det överlevnads grej, men något åt det hållet. Kanske låter bättre att säga att jag tar små micropauser från allt och bara njuter av lite tystnad emellanåt.

Till exempel, vissa dagar när Josef tagit barnen och skjutsar dom till skolan, då brukar jag sätta mig i soffan och bara lyssna på tystnaden, sätta på tvn och kolla nyheterna. En annan sån micropaus i livet är när jag gått ut till bilen, för att åka till jobbet. Sitter en stund och andas, tar fram min lepsyl och min läppglans och gör mig lite fin, sen njuter jag hela vägen till jobbet.

Det är inte stora saker, men det är ändå så att jag njuter så otroligt av de små små rutinerna jag har. Dagarna går lite lättare då.

=)

Igår var jag iväg igen till en magundersökning. Var på en för 3 år sedan och hade väl förträngt hemskheterna, i alla fall det hemskaste.

Gastroskopi är ordet för dagen, usch och fy.

Det är en lång lång slang som är tjock som  mitt pekfinger som ska sväljas och vara i magen en stund. De filmar och tar tre små prover. Allt som händer runt omkring vill jag inte gå in på, men usch och fy.

Som tur är tar undersökningen max 5 min, men det är verkligen det värsta man kan vara med om. Skulle inte önska min hemskaste fiende (om jag hade någon) att vara med om detta.

Nu är jag i alla fall igenom detta och hoppas att jag aldrig mer i hela mitt långa liv ska behöva vara med om en sån här undersökning igen.

Som tack och lov så följde Josef med mig och bara att få klämma hans hand gjorde mig lite lugnare. Tack gubben min!

Vilka dagar. Kom till jobbet i måndags med lugn och ro. Fick reda på att ett visst jobb var framflyttat, så istället för att ha både måndag och tisdagen på mig så hade jag bara måndagen och istället för att ha både tisdag och torsdag på mig så hade jag bara tisdagen. Så efter mycket stress och press så lyckades jag jobba in tre dagars jobb på bara två.

Tur att jag har mina lediga onsdagar så jag kan ta igen mig.
Var en sväng till Kristinehamn igår, min mormor fyllde 75 år. Grattis mormor! Nu har ju inte hon dator och kan inte läsa detta, hon börjar bli gammal och har fullt sjå att få till tvn, men ville ändå skriva en rad.

Det har löst sig med Davids boende, han kommer bo hos oss över sommaren och en bit in i höst, skönt.

Annars då, jo jag har packat 2 kartonger till, ljus blev det. Tror jag ska packa täcken ikväll.

Ska på gastroskopi på torsdag, jippi. Uppföljning av den jag gjorde för 3 år sedan, då dom upptäckte att jag hade glutenallergi. Drömde om det häromnatten, usch. Ska kolla att allt återgått till det normala i min lilla mage.

Josef har nu börjat jobba heltid som jurist efter hans år på bibelskolan. Tänka sig vad fort det gått, det är ett helt år sedan vi pratade om ifall han skulle gå. Det var ett bra beslut att gå.

Längtar just nu efter semestern, den är några veckor bort, men snart...

Det var nog allt för idag