Fyllde ju 30 år i sommras. Hade inget kalas då pga flytt osv. Men nu, nu är det dags.

30 års kalas och inflyttningsfest tänkte vi ordna.
Lördagen den 26e sept, öppet hus hemma hos oss fr kl 15.

osa 20e sept.

Ni som känner mig och Josef och vill komma förbi en sväng, hör av er och ni är hjärtligt välkomna!
Vårt hus som det såg ut när vi köpte det i våras,
men dock inte vår bil =)


Killarnas rum, omöblerade men omgjorda. Bildtapet och lite gråfärg på
väggarna och sen även nytt golv, vilket bara syns på det ena kortet.

 

 Vårt sovrum, innan vi gjorde om med gråfärg på väggarna.
Efter vi gjort om med fin turkos tapet och resten vit tapet och nytt golv.

  
Förra helgen så åkte jag och Josef och tältade en natt. Vi åkte inte långt och det blev kallt, men oj så vi njöt.

   
Killarna är och spelar fotboll en stund så jag passar på att njuta av tystnaden...
Fick tag på Telia tillslut. Vi fick en månadsbetalning avdragen. Tackar. Vet inte om det är värt det, men men, billigare blir det ju. Hoppas nu verkligen att detta var det sista om telia på väldigt länge. Är så trött på dom.


Annars så kommer killarna idag så nu blir det full fart igen.
Har funderat på ett datum då vi ska ha gemensamt 30års kalas och inflyttningsfest. Återkommer om det super snart.
Går även i funderingar om vilka tapeter vi ska ha i köket, svårt beslut
=)

Tvn är igång =) Fick nya koder idag, det är ju den 17e (se tidigare inlägg). Skulle ringa när jag fått igång allt för att få avdrag på kommande faktura. Ringer å hamnar på plats 99 i kön. Tror jag ringer imorgon istället.

Annars då, jo det rullar på fint.

Jag har verkligen världens bästa man.

Första dagen på jobbet efter 1 veckas semester. Det är inte så många här, man är trött och är inte alls pigg på att jobba. Som tur är har jag Susanne på min avdelning, så vi pratat lite emellan pappershögarna. Cafeterian är stängd, det blev inget att dricka till min banan på fikat, varmvatten fanns men inga tepåsar. Lunchen kom, åt på 15min, orkade inte sitta och vara social, så tillbaka till kontoret. Sötsuget sätter in, godis nu!! Det är långt till affären, cafeterian är ju stängd, å jag har ingen bil. Skickar ett sms till mannen min och beklagar min lite över situationen.

Åååå så ringer han efter en stund 
- vart är du nu?
- på kontoret svarar jag
- då kommer jag förbi med lite godis till dig

Han är verkligen det bästa som finns
Som jag skrivit i tidigare inlägg så har vi blivit tvungna att använda oss av Telia när det gäller bredband. Vi bor ju på landet ;) Det blev billigare att ta bredband, tv och telefoni tillsammans än att bara välja bredband. Så då gjorde vi det. Jag skrev ju även att vi hade problem med telefonen och tvn. 

I tisdags pratade jag med telia i sammanlagt 1 timme om endast telefonin. De kom inte fram till något utom att vi skulle få byta ut boxen. Senare på kvällen ringde dom och berättade att de hittat ett fel och att boxen inte behövde bytas ut. Å på onsdagen började äntligen telefonen fungera.

Tvn då, jo då, den skulle också komma igång på onsdagen. Å skillnad blev det, nu kom jag fram till sidan med lösenord, vilket jag inte gjort tidigare. Men när jag knappar in koderna som jag fått så står det att vårt programkort är låst och att vi måste, ja gissa, jo, "RING kundtjänst för vidare information". Jippi jag älskar att prata med Telia.. not. Jag ringde och efter att fått köa i 3 olika köer så fick jag prata med en kille som sa att tyvärr hade koderna ändrats och nya koder kunde jag inte få förens den 17 augusti. Öhh, what? Han såg dom framför sig men de släpptes inte till mig förens den 17e. "Det är värdehandlingar". Bara vänta på att de ska skriva ut mina värdehandlingar och skicka dom, den 17e. Suck å urlöjligt.

Heja Telia
Har semester den här veckan. Såååå skönt. Man är hyfsat slut efter en konferens.

Killarna är hos oss men på torsdag ska de tillbaka till sin mamma. Får se om jag och josef hittar på någon trevlig "utan barn" grej, åka bort låter just nu skönt. Får se, annars blir det väl mest bara att vara hemma och slöa och slappa.
Dagens datum och tid är lite häftigt...Skulle ringa igår och kolla vad som kan va fel på vår tvbox. Näe men då fungerar inte telefonen. Åååå. Vad betalar man för egentligen??
Det här med att köpa och flytta till hus är komplicerade saker. Saker man tar för självklart i lägenhet är inte så självklart i hus.

Det här med tv, bredband och telefoni till exempel. Vi tog över tv, ViaSat från dom som bodde här tidigare, är nöjda, men tänker nog begränsa utbudet lite, då dom har valt alla paket å det är lite onödigt.

Så var det det här med bredband. Det fanns inget annat att välja på här ute i skogen än Telia, så Telia fick det bli. Konstigt nog så var det billigare att välja tv, bredband och telefoni tillsammans än att bara välja bredband. Så vi valde då allt. Tv grejen behöver vi ju inte bry oss om. Men men.

Någon samkörning på Telia verkar inte finnas. Vi har fått massa olika papper, information, paket och fakturor som emotsäger varandra. Helt förvirrat. En faktura på 1200kr fick vi en dag, för telefon, vanligt telefon. Vi skulle ha bredbandstelefoni och således inte betala för vanlig telefon. Plus att om man valde alla 3 grejerna så skulle man inte behöva betala för installationskostnaden för vanlig telefon, som vi i å för sig inte skulle ha heller.

Efter antal samtal hit och dit så har vi fått vår faktura på 1200kr struken och fått ordning på alla paket osv. Fick till och med igång allt för någon dag sedan. Bredband, jippi, men till vår förfärran slutade det fungera för 2 dagar sedan, men idag helt plötsligt så fungerar det igen. Skumt.

Men nu fungerar det så nu ska det bara kollas om tv fungerar (bara för att vara på säkra sidan om den skulle behövas någon dag).

Men men, krångligt har det varit och förvirrad har man blivit, fast nu sitter jag här ändå och är glad.