Jag och Josef äger nu ett hus =)

Vi vann budgivningen, la bara ett till bud utöver ingångsbudet. Hehe. Helt okej pris.
I torsdags kom ett hus upp på hemnet, visningen var i söndags, vi la utgångsbudet i måndags, i tisdags vann vi budgivningen och igår (onsdag) så skrev vi papprena. Snacka om att det gått undan.

Så här ser det ut. Det ligger i Järlåsa å så fort vi flyttat in och fått lite ordning är alla så välkomna att hälsa på.

       
Det absolut märkligaste som finns har precis hänt. Min absolut älsklingspenna har gått upp i rök. Jag höll i den å nu är den totalt försvunne. Jag har letat på mina kollegors kontor, men näe, den finns inte. Så skumt.


ÅÅÅÅÅÅhhhhh, mäklarn ringde alldeles nyss. Vi har lagt bud på ett hus. Dock är det inte det huset jag pratade om förut. Det kom ett perfekt hus ut på hemnet i tosdags (det andra var inte perfekt) visningen var igår, idag ringde mäklaren och jag la ett bud. Det är två till familjer intresserade, en har inte lånelöfte, hoppas dom inte får det heller. Usch vad spännande det är.

När man är ute och har sig så ser man oftast en massa tokiga och galna saker. Som idag, en bil står parkerad i vår korsning, 1,5 meter ut från trottoaren mitt i svängen, hur lyckas man. I såna här situationer önskar jag att man hade en inbyggd kamera i ögonen. Det hade räckt med att säga "ta kort" å så fick man kort på allt man ser. Det hade ju varit perfekt och hur bra som helst. Men nu får ni nöja er med att försöka föreställa er detta själva.

Nån dag i framtiden kanske.

Snackade nyss med syrran. Hon sitter vid en dator som inte kan hantera musik och msn samtidigt. Det var typ det galnaste jag hört. Stackars syrran.

Längtar tills imorgon, ledig dag
Längtar tills på tosdag, lugnet infinner sig
Läntar tills helgen, ska slappa och inte göra något.

Kanske jag i å för sig ska åka och kolla möbler med minsta syrran till minsta syrran, eller kolla om andra syrran behöver hjälp med Viggo så hon kan renovera i lägenheten. Mannen min är bortrest från stan, så det får nog bli tjejhelg.
Var hos tandläkaren igår. Var lite nervös, det är typ 4 år sedan jag var där senast. Resultatet: INGA hål

Dyrt hade det blivit dock. 615kr för undersökningen, 40kr för en extra röntgenbild och 120kr för fluorbehandling = 775kr. Så sa tandläkaren, du får 300kr i bidrag från försäkringskassan "allmänt tandvårdsbidrag" som det så fint heter. Så jag behövde bara betala 475kr. Tänka sig att försäkringskassan är snälla ibland. Så då blev det inte så dyrt.
Vi har idag, alldeles för några minuter sedan fått igenom att vi får ta lån. Så nu är det husjakt. Huvaligen vad spännande.

Som endel vet och andra inte vet, så bor vi i en liten liten lägenhet på 2 rum och kök. Perfekt när man är nygift. MEN, vi har ju 2 barn. Okej, det är bara varannan vecka, men just den varannan vecka så är det urgalet trångt här. Killarna sover i vardagsrummet i sina våningsäng. Vårt sovrum fungerar som sovrum/kontor/förvaring samt vardagsrum på kvällarna då killarna gått och lagt sig. Köket, där är andra halvan av kontoret. Enda stället som det inte är knökfullt på är toan, men vem vill hänga där.

Så då är det dags. Vi har ett objekt. Ska på visning ikväll. Men det är ju så mycket som ska klaffa. Huset ska vara fräscht, inte mögligt å så där. Vi måste vinna en eventuell budgivning. Å det får inte kosta för mycket.

Usch så spännande, återkommer i frågan
Då är det påskhelg. Vi har inte killarna så det har blivit en helg med mycket slappande.

I fredags åkte vi till Josefs föräldrar och åt mat, tog en lång promenad och bara tog det lugnt.
Igår (lördag) åkte vi till mina föräldrar och åt mat, satt i solen, spelade lite spel och bara tog det lugnt.
Idag (söndag) har vi satt ut utemöblerna, sopat altanen, tvättat fönstrena och tagit det lugnt.
Imorgon ska vi nog börja med tackkorten från bröllopet å så ska vi så klart, ta det lugnt.

Skön helg

Jag bor lite avigt, det finns inte någon klockren väg att köra om jag ska hemifrån mig till jobbet. Man kan åka gamla E4an, man kan åka genom stan och man kan ta nya bärbyleden via gränby.

Genom stan går bort, bara för att det är så mycket krångel med trafikljus osv. Sen blir det lite svårare, gamla e4an eller via gränby?

Tar man vägen via gränby så får man köra i 90 en ganska så lång bit, det känns alltså som det går lite fortare, fast då fastnar man i trafiken på vägen förbi årstahallen (kommer ju inte ihåg vad vägen heter...)

Tar man gamla E4an så kan man fastna i trafiken vid alla rödljus, fast har man tur så hamnar man i den gröna vågen å då går det fort å så får man köra i 70.

Gränby är 7,5km lång
Gamla E4an är 6,9km lång

Det blir oftast gamla E4an som jag åker (den heter väl Tycho Hedins väg, men vad krångligt att skriva, så gamla E4an blir bättre). Tycker att den är smidigast.