Ska till besiktningen idag. Är lite nervös, man vet ju aldrig vad dem får för sig. Inför besiktningen så gjorde jag igår ett besök hos pappa för att kolla upp bilen lite, så man inte åker dit för något urlöjligt. Pappa fixade till handbromsen och torkade bort lite olja. Bilen läcker lite, men vi hittar inte vart och förra året fick jag just problem med det. Besiktningsmän gillar inte läckande olja.

När vi ändå höll på så bytte vi däck och tvättade den, jag skar mig, på kofångaren... Hur vass kan den va?! I alla fall, pappas kollegor skrattade lite åt mig, för vem skär sig där?! Sen så vaxade vi den, jätte jobbigt, men nu är den skinande ren. Hade jag fått till att ladda över bilder från mobilen så hade ni fått sett vad fin bilen blivit.

Precis när jag åker därifrån, så kommer pappa springandes bakom. Ena bakljuset hade pajat, eller rättare sagt, det var säkringen som gått. Tur att han såg det, för annars hade besiktningen inte släppt igenom mig.

Jag återkommer imorgon om hur det gick. Hoppas verkligen den går igenom.

Bilen gick igenom!!!! Utan anmärkning. Åååå så skönt =)
Då var det äntligen vår.... Var ute och gick i förrgår, så skönt så skönt, var tvungen att ta av mig västen/jackan. Stod å njöt en bra stund. Ska nog torka av balkongmöblerna i helgen så man kan sätta sig ute på balkongen och njuta.

Jag tror jag har drabbats av strumpornas förbannelse. Vet inte om det finns en sådan, har nog aldrig hört talas om det, men nog känns det som om att den drabbat mig. På 2 månader har nog 7 par strumpor gått sönder. Helt galet. Jag har inte köpt alla samtidigt, köper man alla samtidigt så brukar de ju gå sönder ungefär samtidigt. Men i detta fallet så är strumpköpen utspridda till en mängd olika tillfällen. Men strumporna går i alla fall sönder i en rasande fart. Mycket märkligt... Ska bli skönt nu när sommaren kommer att inte behöva använda stumpor.

Näe, nu ska jag fara hem och bara njuta av den soliga dagen...
Då var påsken nästan över... Vilken skön påsk det har varit. Några dagar med vila. Eller rättare sagt, inte så mycket vila, men i alla fall inte jobb. Hela familjen träffades i fredags och åt påskmiddag ute hos mamma och pappa. Vanligtvis äter vi påskmiddag på påskdagen, men denna gången vart det lite annorlunda. För att alla skulle kunna va med så blev det så.

Daniel (brorsan) och hela hans familj, frun Marianne och deras supersöta barn, Jennifer (3år) och Rasmus (1år) har varit här i några dagar. Det är alltid lika kul att träffa dem, specillt nu när de bor i Norge och det inte händer så ofta, då blir det extra trevligt att se dem. Rasmus har blivit riktigt stor, han springer omkring och ler för det mesta, Jennifer pratar precis hela tiden och älskar när man läser böcker för henne.

Jag blev lurad in i en fälla här om dan, Jennifer ville läsa en bok och hela familjen tyckte jag skulle läsa för henne. De berättade inte att om man läste en så blev man tvungen att läsa fyra. Så glad för att jag blev utvald sagotant så satte jag igång. Men som sagt var, fick läsa tre böcker. Mitt i bok tre så somnade hon dock, jag måste ha en väldigt lugnande inverkan på henne eller en väldigt sövande röst :) eller så var hon helt enkelt trött.

Nu ska jag tillbaka till slutspelshockeyn, det är inte så spännande nu när det är 7 matcher, annat var det när man var ung och det bara var 1, eller var det 3... jag minns inte. Det var i alla fall mer spännande. Å sen är ju inte HV71 i final och det är totalt värdelöst. Nåt som är lite småroligt det är att hela familjen hejar på olika lag, så det är ständig faijt mellan oss. Mamma hejar på Färjestad, så i år är hon glad, medan vi andra är sura... 
 
Sitter hos min syster och svåger, försöker ladda ner lite musik till min superbra mobil. Satt här igår också, men då gick det inget vidare. Vi lyckades installera mobilprogrammet. Men sen började det strula. Jag valde ut alla sånger jag ville ha, typ kanske 70 låter. Å så skickade vi över dem. När vi sen kollade i mobilen så hade bara 1 låt kommit med, snacka om att bli sur... Suck. Vi försökte med lite färre. 10 låtar, då kom 5 över, 5 låtar då kom 2 med. Mycket märkligt.

Jag gav upp efter några försök och kom hem med 15 låtar. Men så få vill jag ju inte ha, så nu e jag här igen och hoppas att det ska gå lite bättre. Än så länge ser det lovande ut.

Var och klippte mig för nån timme sedan... Är sur å grinig, det blev verkligen inte bra alls, det är nästan fult. Ska ringa frisören imorgon och fråga om han kan försöka rätta till det. Måste bara säga att jag berättade hur jag ville ha det och han klippte något helt annat. Så orsaken till min fula frisyr är inte jag utan frisören. ggrrr....

Näe, nu ska jag över till låtarna, verkar som om att det fungerar idag. Programmet kanske behövde vila en natts vila för att fungera.

Jag säger bara, datorer... datorer...
Jag och syrran åt varsin semla igår, pappa bjöd. Det var gott, men jag tror nog att det är den sista för i år.  Semlor är gott ett tag, så där i februari, mars och april. Men börjar man närma sig maj, så känns dem liksom för övermogna, om ni förstår vad jag menar. Igår, när jag åt min semla, tänkte jag att det nog är 10 månader till nästa gång jag äter en, så jag njöt lite extra.

Jag har också gjort "hundtestet" som Semret pratade om i sin blogg. Man gör det på svt nöje och kulturs hemsida, man svarar på typ 12 frågor och så räknar dem ut vilken hund man liknar mest. Jag vart en Golden Retriver. Det mesta som stod om hunden var ganska så likt mig. Ni vet det vanliga, snäll, glad, samarbetsvillig osv.

Men så stod det något som jag inte alls fattar. Jag förstår ju att hunden är sån, men är jag sån?? "Den tycker mycket om att bära grejer i munnen och gör det mer än gärna när den ska hälsa. Detta är ett tecken på stolthet och glädje." Brukar jag bärar runt på grejer i munnen när jag hälsar på er?? Gör jag det, så snälla, säg till mig att genast sluta =)

Något som e lite kul i detta, det är att jag ogillar hundar. Men skulle jag någon gång bli tvingad eller få för mig att köpa en hund, så skulle det bli just en Golden Retriver. Vår sommarstugegranne hade en som va så söt, den tog alltid en vedbit från vår vedhög och sprang upp på vår veranda och lämnade den där å sen stod den och viftade på svansen en stund... Men som sagt va, annars är jag inte så mycket för hundar...

Då var man tillbaka igen, jobbar heltid denna veckan. E dödstrött å helt slut, men det är ändå skönt att inte  ligga hemma. Doktorn hittade något mer fel i blodet, typ glutenallergi, det behöver inte va allergi, men jag ska i alla fall på vidare undersökningar och kolla upp det.

I helgen var jag med om något märkligt. Jag fick ett helt otroligt sug efter avokado, advokado, avodkado, avdokado, öööhh, vet inte hur det stavas. I alla fall. Jag gillar inte advokado, men ändå fick jag nästan ett begär efter det. En mycket märklig känsla. Jag köpte ett gäng och åt kanske 3, 4 stycken på 2 dagar. Så nu e jag inte sugen längre. Däremot så vart jag galet sugen efter alfaalfa groddar i måndags, så jag köpte mig en hög igår och e nu nöjd å glad över dem också.

Hur kan det komma sig att jag längtar och e sugen efter något som jag egentligen inte gillar? Jag gillar alfaalfa groddar, men inte avokado... Märkligt

Tips: Lägg lite alfaalfa groddar på mackan och du blir genast glad